Tato polévka je jednoduchá, navíc nejen chutná, ale i léčí.
Jitka Hynečková, Praha
Ingredience
- celerová nať
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- trocha voda
- kousek máslo
- 1 lžíce mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
20 Kč
Postup přípravy
-
Základem je světlá jíška, kterou připravíme z oříšku másla a lžíce hladké mouky.
-
Zalijeme ji vodou, přidáme nadrobno pokrájenou nebo nastrouhanou mrkev, petržel, celer, cibulku.
-
Celerovou nať pokrájíme na velké kusy a přidáme k ostatnímu. Vaříme asi 8–10 minut a podáváme.
TIP: Polévku můžeme připravit jako čistě zeleninovou, čirou s nudlemi nebo s rozkvedlaným vejcem. Záleží jen na naší momentální chuti!