Milada Vavrošová, Ostrava
Ingredience
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžičky sladké chilli omáčky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- 1 stroužek utřeného česneku
- podle chuti sůl
- 1 velká salátová okurka
- 1/2 kedlubny
- 2 špetky drceného barevného pepře
- 1/2 svazku nasekaného kopru
- 100 g fety nebo balkánského sýra
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, olejem, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.
-
Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a oloupanou kedlubnu také na co nejtenčí plátky.
-
Uložíme ozdobně na talíř, posypeme nahrubo mletým pepřem a koprem. Posypeme nadrobeným sýrem a pokapeme smetanovým dipem.