Svěží okurkové carpaccio
Fotogalerie:

Svěží okurkové carpaccio

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Vavrošová, Ostrava

Ingredience

  • 150  g zakysané smetany
  • 2 lžičky sladké chilli omáčky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • podle chuti sůl
  • 1 velká salátová okurka
  • 1/2 kedlubny
  • 2 špetky drceného barevného pepře
  • 1/2 svazku nasekaného kopru
  • 100 g fety nebo balkánského sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, olejem, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.

  2. Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a oloupanou kedlubnu také na co nejtenčí plátky.

  3. Uložíme ozdobně na talíř, posypeme nahrubo mletým pepřem a koprem. Posypeme nadrobeným sýrem a pokapeme smetanovým dipem.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Tisknout