Podle receptu
Dany Profkové z Litoměřic
Ingredience
- 150 g bulguru
- 200 ml zeleninového vývaru
- 3 rajčata
- 1 plechovka sterilované kukuřice
- 1 salátová okurka
- 1 hrst černých oliv bez pecky
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- dle potřeby sůl a pepř
- 1–2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- na ozdobu řeřicha
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Bulgur propláchneme vodou a povaříme ho v zeleninovém vývaru asi 10 minut.
-
Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, okapanou sterilovanou kukuřici, na malé kostičky nakrájenou okurku a naplátkované olivy.
-
Vše zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Na jednotlivé porce rozložíme tuňáka a posypeme řeřichou. Podávat můžeme jak teplé, tak i vychlazené.