Bulgur s tuňákem
Fotogalerie:

Bulgur s tuňákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Dany Profkové z Litoměřic

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 3 rajčata
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 salátová okurka
  • 1 hrst černých oliv bez pecky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1–2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • na ozdobu řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Bulgur propláchneme vodou a povaříme ho v zeleninovém vývaru asi 10 minut.

  2. Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, okapanou sterilovanou kukuřici, na malé kostičky nakrájenou okurku a naplátkované olivy.

  3. Vše zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Na jednotlivé porce rozložíme tuňáka a posypeme řeřichou. Podávat můžeme jak teplé, tak i vychlazené.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Tisknout