Červená řepa na smetaně
Fotogalerie:

Červená řepa na smetaně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Blanka Zajícová, Humpolec

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • podle potřeby sůl, cukr a ocet
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200 g kysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Červenou řepu omyjeme houbičkou a pak povaříme v osolené a okyselené vodě. Řepa by neměla být úplně měkká. Zchladlou zeleninu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Ve velké pánvi zpěníme na másle nadrobno nasekanou cibuli, přidáme řepu, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme. Dochutíme solí, cukrem a octem.

  3. Jakmile je řepa měkká, přebytečnou tekutinu vydusíme, vmícháme kysanou smetanu a prohřejeme.

  4. Podle potřeby ještě dochutíme a pak podáváme s vařeným bramborem nebo samotnou.

Tip redakce

Všichni víme, že červená řepa barví. Když už si od ní ušpiníme oblečení, pereme ho v horké vodě. Chladná voda flek jen zesvětlí.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Tisknout