Blanka Zajícová, Humpolec
Ingredience
- 500 g červené řepy
- podle potřeby sůl, cukr a ocet
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 200 g kysané smetany
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Červenou řepu omyjeme houbičkou a pak povaříme v osolené a okyselené vodě. Řepa by neměla být úplně měkká. Zchladlou zeleninu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
Ve velké pánvi zpěníme na másle nadrobno nasekanou cibuli, přidáme řepu, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme. Dochutíme solí, cukrem a octem.
-
Jakmile je řepa měkká, přebytečnou tekutinu vydusíme, vmícháme kysanou smetanu a prohřejeme.
-
Podle potřeby ještě dochutíme a pak podáváme s vařeným bramborem nebo samotnou.
Tip redakce
Všichni víme, že červená řepa barví. Když už si od ní ušpiníme oblečení, pereme ho v horké vodě. Chladná voda flek jen zesvětlí.