Salát z čekanky, celeru a jablek
Fotogalerie:

Salát z čekanky, celeru a jablek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninka by měla být hezky křupavá.

Elen Hrubcová, Praha

Ingredience

  • 2 čekanky
  • 3 jablka
  • 300 g řapíkatého celeru
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce balzamika
  • 120  ml oleje
  • 1/2 citronu
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Čekanku podélně přepůlíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ji šikmými řezy, celer pokrájíme na tenké šikmé plátky.

  2. Z oloupaných jablek odstraníme jádřinec a nakrájíme je na měsíčky. V míse je promícháme s cukrem a přidáme nasekané ořechy. Směs opečeme na pánvi dozlatova.

  3. Plátky slaniny dáme na plech a pečeme při 180 °C asi 7 minut. Necháme vychladnout.

  4. Med, citronovou šťávu a balzamiko vyšleháme a pozvolna přiléváme olej. Dochutíme solí. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme s dresinkem.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Tisknout