Podle mě je zelenina nejlepší příloha.
Helena Soudková, Nymburk
Ingredience
- 1 menší lilek
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 mladá cuketka
- 2 rajčata
- 70 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- podle chuti čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián...)
- podle potřeby sůl
- 400 g krůtích prsou
- podle chuti směs oblíbeného koření (grilovací)
- 2 lžíce hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
130 Kč
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na větší kousky.
-
Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka opékáme kousky lilků doměkka. Dle potřeby přidáme olej, lilek ho snese více. Pak přisypeme cibuli, česnek a papriku, také čerstvé bylinky a společně restujeme pár minut. Osolíme podle chuti. Nakonec připojíme cuketu a rajčata a za stálého míchání restujeme další 3–4 minuty.
-
Maso nakrájíme přes vlákno na medailonky. Osolíme je, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Na jiné pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany dozlatova. Podáváme ihned s připravenou zeleninou ratatouille a světlou bagetkou.