Krůtí medailonky s ratatouille
Fotogalerie:

Krůtí medailonky s ratatouille

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle mě je zelenina nejlepší příloha.

Helena Soudková, Nymburk

Ingredience

  • 1 menší lilek
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mladá cuketka
  • 2 rajčata
  • 70 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián...)
  • podle potřeby sůl
  • 400 g krůtích prsou
  • podle chuti směs oblíbeného koření (grilovací)
  • 2 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka opékáme kousky lilků doměkka. Dle potřeby přidáme olej, lilek ho snese více. Pak přisypeme cibuli, česnek a papriku, také čerstvé bylinky a společně restujeme pár minut. Osolíme podle chuti. Nakonec připojíme cuketu a rajčata a za stálého míchání restujeme další 3–4 minuty.

  3. krok3

    Maso nakrájíme přes vlákno na medailonky. Osolíme je, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Na jiné pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany dozlatova. Podáváme ihned s připravenou zeleninou ratatouille a světlou bagetkou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Tisknout