Léčivá, vhodná pro nemocné a pro děti.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Ingredience
- 1/4 kapusty
- 1 vejce
- 1 krajíc tvrdého žitného chleba
- trocha soli a pepře
- 1 kostka masoxu nebo trocha polévkového koření
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
15 Kč
Postup přípravy
-
Očištěnou a tvrdých částí zbavenou kapustu nakrájíme na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody. Přidáme kostku masoxu a nastrouhaný krajíc chleba a vaříme asi 30 minut.
-
Těsně před dovařením vlijeme do polévky vajíčko rozšlehané v trošce vody a necháme krátce povařit. Můžeme také nakonec přidat rozetřený česnek. Dochutíme podle chuti čerstvě mletým pepřem a podáváme.