Pražma s citronem a bylinkami
Fotogalerie:

Pražma s citronem a bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, Soběslav

Ingredience

  • 1 pražma (asi 350 g)
  • 4 stroužky česneku
  • pár lístků zelené petrželky
  • dle chuti oblíbené bylinky (tymián, rozmarýn apod.)
  • trocha bylinkové soli
  • 1 citron
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pražmu nejdříve ostrým nožem podélně rozřízneme v břišní části, vyjmeme vnitřnosti a propláchneme studenou vodou. Česnek oloupeme, petrželku nasekáme nahrubo, citron nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Rybu uvnitř osolíme bylinkovou solí a zakápneme citronovou šťávou. Pak ji naplníme petrželkou, bylinkami a česnekem, přidáme kolečko citronu. Kůži na několika místech lehce nařízneme a do zářezů vmáčkneme bylinky. Položíme na alobal, poklademe plátky citronu, pokapeme olivovým olejem a pečlivě zabalíme.

  3. krok3

    Grilujeme v přiklopeném grilu 25 minut, v polovině grilování otočíme. Společně s rybou můžeme grilovat brambory nakrájené na kolečka, osolené a pokapané olivovým olejem a také zabalené do alobalu.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)


Zpět na článek: Pražma s citronem a bylinkami
Zpět na článek: Pražma s citronem a bylinkami
Zpět na článek: Pražma s citronem a bylinkami
Zpět na článek: Pražma s citronem a bylinkami
Tisknout