Pomazánka se zeleninou přijde vhod třeba jako lehká svačinka.
Lída Guk, Pelhřimov
Ingredience
- 400 g bílého jogurtu
- 1 malá smetana ke šlehání
- podle chuti sůl
- podle potřeby celozrnné pečivo
- na ozdobu nakrájená pažitka
- na ozdobu ředkvičky
Doba přípravy
Počet porcí
8
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Do mísy dáme jogurt, smetanu, sůl a lehce promícháme.
-
Poté směs přemístíme do cedníku, přikryjeme kuchyňským ubrouskem a necháme přes noc uležet. Tím se oddělí syrovátka od sýra. Hotovou pomazánku dáme do mísy.
-
Pečivo rozkrojíme, navrstvíme na ně lučinu a posypeme pažitkou. Ozdobíme nakrájenými ředkvičkami.