Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou
Fotogalerie:

Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pomazánka se zeleninou přijde vhod třeba jako lehká svačinka.


Lída Guk, Pelhřimov

Ingredience

  • 400 g bílého jogurtu
  • 1 malá smetana ke šlehání
  • podle chuti sůl
  • podle potřeby celozrnné pečivo
  • na ozdobu nakrájená pažitka
  • na ozdobu ředkvičky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme jogurt, smetanu, sůl a lehce promícháme.

  2. Poté směs přemístíme do cedníku, přikryjeme kuchyňským ubrouskem a necháme přes noc uležet. Tím se oddělí syrovátka od sýra. Hotovou pomazánku dáme do mísy.

  3. Pečivo rozkrojíme, navrstvíme na ně lučinu a posypeme pažitkou. Ozdobíme nakrájenými ředkvičkami.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)


Zpět na článek: Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou
Tisknout