Huspenina se zeleninou
Fotogalerie:

Huspenina se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pochutnají si na ní nejen vegetariáni.


Marta Válová, Jičín

Ingredience

  • 1 plátek želatiny
  • 3 lžíce zeleninového vývaru
  • 150 g mrkve
  • 50 g zelených fazolek
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové štávy
  • podle chuti sůl a pepř
  • 8 vajec uvařených natvrdo
  • 50 g kyselých okurek
  • na ozdobení salát a zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu rozpustíme v horkém vývaru z mrkve a fazolek a smícháme s bílým jogurtem. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  2. Podlouhlou formu vyloženou potravinářskou fólií střídavě naplníme nahrubo rozsekanými vejci, podélně nakrájenou mrkví, fazolkami, okurkami a jogurtovou želatinou. Vše necháme v chladu ztuhnout. Poté huspeninu vyklopíme z formy, nakrájíme na porce a ozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)


Zpět na článek: Huspenina se zeleninou
Tisknout