Tvarohová pomazánka
Fotogalerie:

Tvarohová pomazánka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji pažitkou. 


Blanka Krupičková, Znojmo

Ingredience

  • 150 g pohanky
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pohanku propláchneme a uvaříme ve vodě v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Vaříme ji na mírném plameni asi 15 minut, pak ji necháme ještě asi 5 minut dojít pod pokličkou. 

  2. krok2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku dobře očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. 

  3. krok3

    Vychladlou pohanku rozmixujeme spolu s tvarohem, česnekem a změklým máslem. Podle chuti pomazánku osolíme a vmícháme do ní připravenou cibulku, část nakrájené cibulky si schováme na ozdobu. 

  4. Hotovou pomazánku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme nakrájenou čerstvou zeleninou (například paprikou nebo rajčaty, použijeme i nakrájenou jarní cibulku nebo naklíčenou řeřichu).


  5. Pohanka neobsahuje lepek, posiluje imunitu a používá se při detoxikaci. Je vhodná ke konzumaci v zimním období, protože prohřívá organizmus.

Tip redakce

Tvaroh je ideální potravina: má málo kalorií, je téměř bez tuku a jeho konzumací dodáváme svému tělu důležité mléčné bílkoviny. Jsou lehce stravitelné a mají mimo jiné vynikající vliv na činnost spojenou s duševní námahou. Jejich nedostatek vede k ochabnutí výkonnosti a k napětí. V kombinaci s čerstvým ovocem či zeleninou tvaroh dodá tělu i potřebnou vlákninu. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Tvarohová pomazánka
Zpět na článek: Tvarohová pomazánka
Zpět na článek: Tvarohová pomazánka
Zpět na článek: Tvarohová pomazánka
Tisknout