Pokud je to jen trochu možné, smažení se vyhýbám. Pečení je rozhodně zdravější.
Zuzana Drbohlavová, Brno
Ingredience
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 200 g bulguru
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 2 žloutky
- 1 lžíce sezamu
- 3 jarní cibulky
- 1 lžička majoránky
- trocha soli a pepře
- podle potřeby celozrnná strouhanka
- na potření řepkový olej
Doba přípravy
Počet porcí
2-3
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme bulgur, opražíme ho a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Krátce ho povaříme a v zakrytém hrnci necháme stát asi 45 minut.
-
Měkký bulgur ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme žloutky, sezamové semínko, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, sušenou majoránku, sůl, pepř a vše promícháme. Směs můžeme dle potřeby zahustit celozrnnou strouhankou.
-
Navlhčenýma rukama tvoříme malé placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem a pečeme při 200 °C 30–40 minut.
Tip redakce
Do placiček můžeš na zahuštění použít i mleté ovesné nebo ječmenné vločky.