Pečené placičky z bulguru
Fotogalerie:

Pečené placičky z bulguru

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud je to jen trochu možné, smažení se vyhýbám. Pečení je rozhodně zdravější.

Zuzana Drbohlavová, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 g bulguru
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce sezamu
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lžička majoránky
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby celozrnná strouhanka
  • na potření řepkový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme bulgur, opražíme ho a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Krátce ho povaříme a v zakrytém hrnci necháme stát asi 45 minut.

  2. Měkký bulgur ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme žloutky, sezamové semínko, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, sušenou majoránku, sůl, pepř a vše promícháme. Směs můžeme dle potřeby zahustit celozrnnou strouhankou.

  3. Navlhčenýma rukama tvoříme malé placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem a pečeme při 200 °C 30–40 minut.

Tip redakce

Do placiček můžeš na zahuštění použít i mleté ovesné nebo ječmenné vločky.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout