Dýňové rizoto
Fotogalerie:

Dýňové rizoto

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle mě by dýně nejen na podzimním jídelníčku neměla chybět.

Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 2 sáčky rýže parboiled
  • kousek másla nebo trocha oliv. oleje
  • podle chuti zelená nať
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 2 cibule či jarní cibulky
  • trocha kurkumy
  • trocha sójové omáčky
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička solamylu
  • kousek miso pasty nebo 1/2 natur bujonu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvaříme rýži. Vmícháme do ní kousek másla či trochu oleje a nasekané zelené natě s trochou kurkumy, řádně promícháme. Nastrouháme si dýni (vnitřek vydlabeme) i se slupkou na hrubém struhadle. Na oleji na cibulce ji orestujeme, osolíme a opepříme, pokapeme sójovou omáčkou a podlijeme trochou vody a vaříme doměkka asi 8–10 minut.

  2. Ke konci varu vmícháme v troše vody rozpuštěný solamyl a kousek miso pasty. Zamícháme, aby se pasta ve směsi dobře rozpustila, hotovou směs dobře promícháme s rýží. Servírujeme se zeleninovou oblohou. 

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)


Zpět na článek: Dýňové rizoto
Zpět na článek: Dýňové rizoto
Tisknout