Kapustové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Manžel měl kapustu zafixovanou jako zeleninu s nevalnou chutí. Podařilo se mi jeho názor změnit.

Jana Kokošková, Brno

Ingredience

  • 1 středně velká kapusta
  • trocha soli
  • 3 rohlíky
  • 120 ml mléka
  • 1/2 cibule
  • 20 g másla
  • 2 vejce
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 150 g strouhanky + na obalení
  • trocha soli a pepře
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kapustu zbavíme povadlých horních listů a propláchneme. Potom ji dáme do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme ji doměkka. Necháme ji okapat a potom nakrájíme nadrobno. 

  2. krok2

    2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, potom ji osmahneme na oleji. Změklé máslo smícháme v míse se solí, přidáme vejce, vymačkané rohlíky, cibulku, kapustu, pepř a muškátový oříšek. Vše dobře promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na karbanátky.

  3. krok3

    3. Namočenýma rukama děláme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme v asi dvoucentimetrové vrstvě oleje dozlatova. Podáváme je s bramborovou kaší.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Tisknout