Pekáček s brokolicí a kuřecím masem
Fotogalerie:

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 300 g cibule
  • 200 g eidamu
  • 300 g brokolice
  • 500 g kuřecích prsou
  • podle potřeby sůl a pepř
  • podle chuti grilovací koření
  • 1 smetana 12%

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kroužky, nastrouháme tvrdý sýr. Brokolici jen krátce povaříme, aby zůstala svěže zelená. 

  2. 2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, podle chuti osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením. 

  3. 3. Brambory nasypeme na vymazaný pekáč jako první vrstvu, vložíme kuřecí maso, posypeme kolečky cibule, přidáme brokolici a zasypeme sýrem. Nakonec polijeme smetanou. Zakryté dáme péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 200°C, potom odkryjeme a pečeme asi 15 minut.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Tisknout