Losos s limetkovým máslem
Fotogalerie:

Losos s limetkovým máslem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Možná se ti bude zdát kombinace bulguru a lososa trochu zvláštní, ale příjemně tě překvapí.

Hana Smolíčková, Nové Město na Moravě

Ingredience

  • 4 porce lososa (cca 600 g)
  • na potření olivový olej
  • 80 g másla
  • 1 lžíce šťávy z limetky
  • podle chuti sůl
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • na ozdobu řeřicha a limetka
  • 300 g bulguru
  • 1 lžička vegety
  • pár lístků rukoly

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Lososa omyjeme, osušíme, slabě potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na suché pánvi z obou stran.

  2. 2. Máslo utřeme se šťávou z limetky, solí a pepřem. Opečenou rybu přesuneme do pekáčku, ze všech stran potřeme limetkovým máslem, vložíme do trouby a necháme ještě asi 10 minut zapéct při 200 °C.

  3. 3. Bulgur uvaříme ve dvojnásobném množství vody, do které jsme nasypali trochu vegetky. Hotovou rybu posypeme řeřichou, ozdobíme plátkem limetky a bulgur ozdobíme pár lístky rukoly.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Tisknout