Špejle před napíchnutím namoč do vody.
Petra Šiklová, Trutnov
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 40 g čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sezamových a dýňových seminek
- 4 kuřecí prsní řízky
- podle potřeby sůl
- trocha barevného pepře
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
1. V misce rozmícháme olej s citronovou šťávou, s tenkými plátečky oloupaného zázvoru, česneku a se semínky.
-
2. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády a důkladně obalíme ze všech stran. Zakryjeme fólií a necháme v chladu do druhého dne rozležet. Pak je „nastehujeme“ na špejle.
-
3. Zvolna je opékáme na středně teplém grilu (nebo v troubě) ze všech stran. Podáváme s pečivem, salátem nebo opečenými brambory.