Mangoldové závitky
Fotogalerie:

Mangoldové závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Při dušení by měly mít dost šťávy.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • 1 mangold
  • 500 g mletého masa
  • 4 lžíce vařené rýře
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • trocha grilovacího koření
  • 4-6 rajčat
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • trocha oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve jednotlivé listy mangoldu vkládáme postupně asi na 5 sekund jeden po druhém do vařící vody. Ihned je ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  2. Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem a prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme podle chuti. Můžeme přidat i nadrobno nasekanou pažitku nebo petrželku. Vše důkladně prohněteme a postupně po troškách vkládáme na listy mangoldu. Naplněné listy smotáme. 

  3. Rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem. Závitky rozložíme na osmaženou cibulku, nasypeme na ně pokrájené kysané zelí a vše zalijeme rozmixovanými rajčaty. Hrnec přikryjeme poklicí a zvolna asi hodinu dusíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Tisknout