Při dušení by měly mít dost šťávy.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Ingredience
- 1 mangold
- 500 g mletého masa
- 4 lžíce vařené rýře
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- trocha soli a pepře
- trocha grilovacího koření
- 4-6 rajčat
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- trocha oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve jednotlivé listy mangoldu vkládáme postupně asi na 5 sekund jeden po druhém do vařící vody. Ihned je ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.
-
Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem a prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme podle chuti. Můžeme přidat i nadrobno nasekanou pažitku nebo petrželku. Vše důkladně prohněteme a postupně po troškách vkládáme na listy mangoldu. Naplněné listy smotáme.
-
Rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem. Závitky rozložíme na osmaženou cibulku, nasypeme na ně pokrájené kysané zelí a vše zalijeme rozmixovanými rajčaty. Hrnec přikryjeme poklicí a zvolna asi hodinu dusíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.