Nákyp s brokolicí
Fotogalerie:

Nákyp s brokolicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý pokrm, který se dá jíst teplý i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 brokolice
  • sůl podle potřeby
  • 250 g polohrubá mouka
  • trocha kypřicího prášku
  • 150 ml mléko
  • 3 trojúhelníčky tavený sýr
  • 250 g kuřecí maso
  • 1 lžička karí
  • trocha petrželky
  • 3 vejce
  • 2-3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a předvaříme ji v osolené vodě. Vyjmeme ji z vody, necháme na sítku okapat a dáme do větší mísy. Zasypeme moukou s kypřicím práškem a promícháme. Dále přidáme mléko předem ušlehané s taveným sýrem, vložíme kousky kuřecího masa a promícháme.

  2. Ochutíme karí kořením, petrželkou, podle potřeby dosolíme a na závěr vše zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s prolisovaným čes nekem. Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 170 °C přibližně 40 minut.

  3. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Tisknout