Ředkvičková polévka
Fotogalerie:

Ředkvičková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení.

Božena Peřinová, Bítovčice

Ingredience

  • 1 svazek ředkvičky
  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 litr voda
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • špeka pepře
  • trocha soli
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 stroužky česnek
  • 1 hrst pokrájená pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka podle velikosti a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Zředíme vodou, přidáme zeleninový bujon, trochu pepře i soli a povaříme doměkka.

  2. Polévku zjemníme smetanou ke šlehání, přidáme trochu muškátového oříšku a prolisované stroužky česneku. Rozdělíme na porce a posypeme sekanou pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Tisknout