Celozrnný quiche se šunkou
Fotogalerie:

Celozrnný quiche se šunkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Francouzský slaný koláč v dietnější verzi.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 110 g celozrnná mouka
  • špetka soli
  • 70 g jemné ovesné vločky
  • 2 lžíce olej
  • 6 lžic voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cibule
  • 100 g nastrouhaný 20% eidam
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku mléko
  • špetka muškátového oříšku
  • 100 g drůbeží šunka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se špetkou soli a s ovesnými vločkami, přidáme olej a vodu a rukama vypracujeme tužší těsto, které dáme uležet na 15 minut do lednice. 

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme ji na troše vody doměkka. Vejce vidličkou prošleháme s mlékem, přidáme sýr, sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

  3. Uleželé těsto rozválíme dotenka. Poté ho přendáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a rukama vytvarujeme nižší okraje. Na dno těsta dáme podušenou cibulku, poté ho poklademe plátky šunky a nakonec vše zalijeme připraveným mlékem s vejci a sýrem. Koláč pečeme při 180 °C asi 50 minut.   


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Tisknout