Přímo se rozplývají na jazyku, jsou úžasné!
Monika Bílková, Ostrava
Ingredience
- 4 kulaté cukety
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce provensálských bylin
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- na vymazání olej
- 3 lžíce kysané smetany
- 80 g parmazánu
- 1–2 rajčata
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
1. Cukety omyjeme, z jedné strany je odkrojíme a pak vydlabeme dužinu.
-
2. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání vše opékáme. Přidáme na plátky pokrájený česnek, provensálské bylinky, trochu soli a čerstvě mletý černý pepř.
-
3. Olejem vymažeme plech, vložíme vydlabané cukety a naplníme je připravenou masovou směsí.
-
4. Zakysanou smetanu promícháme s nastrouhaným parmazánem a na každou cuketu naneseme kopeček sýrové směsi. Navrch položíme plátek rajčete a vše zapékáme přibližně 20 minut v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C. Podáváme je s brambory nebo jako předkrm.