Cuketové soudky
Fotogalerie:

Cuketové soudky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Přímo se rozplývají na jazyku, jsou úžasné!

Monika Bílková, Ostrava

Ingredience

  • 4 kulaté cukety
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce provensálských bylin
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • na vymazání olej
  • 3 lžíce kysané smetany
  • 80 g parmazánu
  • 1–2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cukety omyjeme, z jedné strany je odkrojíme a pak vydlabeme dužinu.

  2. 2. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání vše opékáme. Přidáme na plátky pokrájený česnek, provensálské bylinky, trochu soli a čerstvě mletý černý pepř.

  3. 3. Olejem vymažeme plech, vložíme vydlabané cukety a naplníme je připravenou masovou směsí.

  4. 4. Zakysanou smetanu promícháme s nastrouhaným parmazánem a na každou cuketu naneseme kopeček sýrové směsi. Navrch položíme plátek rajčete a vše zapékáme přibližně 20 minut v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C. Podáváme je s brambory nebo jako předkrm.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)


Zpět na článek: Cuketové soudky
Tisknout