Drůbeží salát s celerem a zázvorem
Fotogalerie:

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se na sváteční stůl, ale oceníš ho i jako výbornou lehkou večeři ve všední den.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Ingredience

  • 200 g kuřecí nebo krůtí prsa
  • sůl podle potřeby
  • 1/2 ks celerová bulva
  • 1 lžíce ocet
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 stonky řapíkatý celer
  • 2-3 cm čerstvý zázvor
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce olivový olej
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 200 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Drůbeží maso vaříme v osolené vodě doměkka, trvá to asi 30 minut. Maso necháme vychladnout a potom je nakrájíme na kostičky. 

  2. krok2

    Celer očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla a povaříme 10 minut v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Pak ho slijeme přes síto a také necháme vychladnout. 

  3. krok3

    Papriky a řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. V míse promícháme maso, zeleninu a zázvor. 

  4. V misce smícháme dijonskou hořčici s olivovým olejem, citronovou šťávou,  přidáme smetanu a zálivku vlijeme do mísy k salátu. Pořádně promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit. 

  5. Hotový salát necháme odležet v ledničce, nejlepší je druhý den. Podáváme s celozrnným pečivem.


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)


Zpět na článek: Drůbeží salát s celerem a zázvorem
Zpět na článek: Drůbeží salát s celerem a zázvorem
Zpět na článek: Drůbeží salát s celerem a zázvorem
Zpět na článek: Drůbeží salát s celerem a zázvorem
Tisknout