Zapečená pohanka
Fotogalerie:

Zapečená pohanka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Manžel má raději maso, ale pohanka mu chutná.

Věra Jenčíková, Nejdek


Ingredience

  • 1 hrnek pohanka
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • asi 200 g párky nebo uzené maso
  • 100 g anglická slanina
  • trocha sádla a strouhanky
  • 150 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vypranou pohanku vsypeme do vroucí vody (voda má být asi 3 cm nad pohanku). Vaříme asi 10 minut, potom vypneme a necháme chvíli ještě dojít. 

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek pokrájený na plátky a nakrájenou uzeninu (dobré jsou i houby).

  3. Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme  strouhankou. Do pohanky vmícháme připravenou směs, nahoru rozložíme plátky slaniny a sýra a pečeme asi 20 minut.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)


Zpět na článek: Zapečená pohanka
Tisknout