Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem
Fotogalerie:

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Obměna tradičního vepřa knedla zela.

Eva Červenková, Praha

Ingredience

  • 1 hrnek kukuřičná mouka
  • 2 lžíce vajahit (nebo 1 vejce)
  • 2 lžíce ovesné vločky
  • 1 plátek celozrnný chleba
  • 1 lžička sůl
  • 1 menší sklenice kysané nebo sterilované zelí
  • 1 mrkev
  • 1 lžička kmín
  • 2 špetky majoránka
  • 150 g uzený tempeh

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kukuřičnou mouku smícháme s vajahitem nebo vejcem, ovesnými vločkami a také nadrobno nakrájeným chlebem. Směs podle chuti osolíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout. 

  2. Zelí podusíme s mrkví, kmínem a majoránkou. Z těsta tvoříme knedlíčky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme přibližně 25 minut. Tempeh ohřejeme a podáváme se zelím a knedlíčky. 

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)


Zpět na článek: Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem
Tisknout