Těstovinový salát s vejci
Fotogalerie:

Těstovinový salát s vejci

Sylva Krejcárková

Beroun

Ráda si jej připravuji do krabičky a beru s sebou do školy nebo na cesty.

Sylva Krejcárková, Beroun

Ingredience

  • dle potřeby sůl
  • 200 g těstoviny
  • 4 lžíce panenský olivový olej
  • 3 vejce
  • 200 g pečené kuřecí maso
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka hadovka
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g sterilovaná kukuřice
  • 1 lžíce koření na italské těstoviny
  • špetka koření harisy
  • několik listů římského salátu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, přidáme těstoviny a dle návodu uvaříme tzv. na skus. Hotové slijeme, dáme do mísy a pokapeme olejem. Můžeme použít například i špagety, které nožem pokrájíme na menší části.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, potom oloupeme a nakrájíme na kousky. Jedno vejce můžeme nakrájet na plátky a nechat na ozdobu.

  3. Maso, papriku, okurku a česnek nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájenými vejci a kukuřicí promícháme s těstovinami.

  4. Salát dle chuti okořeníme, necháme asi půl hodinky proležet a potom už podáváme v miskách na listech salátu.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)


Zpět na článek: Těstovinový salát s vejci
Tisknout