Ráda si jej připravuji do krabičky a beru s sebou do školy nebo na cesty.
Sylva Krejcárková, Beroun
Ingredience
- dle potřeby sůl
- 200 g těstoviny
- 4 lžíce panenský olivový olej
- 3 vejce
- 200 g pečené kuřecí maso
- 1 červená paprika
- 1 okurka hadovka
- 1 stroužek česnek
- 100 g sterilovaná kukuřice
- 1 lžíce koření na italské těstoviny
- špetka koření harisy
- několik listů římského salátu
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
75 Kč
Postup přípravy
-
V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, přidáme těstoviny a dle návodu uvaříme tzv. na skus. Hotové slijeme, dáme do mísy a pokapeme olejem. Můžeme použít například i špagety, které nožem pokrájíme na menší části.
-
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, potom oloupeme a nakrájíme na kousky. Jedno vejce můžeme nakrájet na plátky a nechat na ozdobu.
-
Maso, papriku, okurku a česnek nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájenými vejci a kukuřicí promícháme s těstovinami.
-
Salát dle chuti okořeníme, necháme asi půl hodinky proležet a potom už podáváme v miskách na listech salátu.