Závitky z mořské štiky
Fotogalerie:

Závitky z mořské štiky

Olga Mašková

Strakonice

Maso této ryby obsahuje minimální množství tuku.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • 4 filety mořská štika
  • trocha soli
  • koření na ryby podle chuti
  • 200 g listový špenát
  • 100 g mozzarella
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička hrubozrnná hořčice
  • 1 lžička citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Filety pečlivě omyjeme, rozložíme na podložku a ubrouskem osušíme. Z obou stran je osolíme a ochutíme směsí koření na ryby. Špenátové listy také omyjeme, pokud použijeme špenát mražený, necháme ho rozmrznout a rozdělíme na listy. Mozzarellu nakrájíme na silnější kolečka.

  2. krok2

    Na každý plátek ryby dáme několik listů špenátu a kolečko sýra a zavineme, konec připevníme párátkem. Závitky pokládáme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C  20 minut.

  3. krok3

    Mezitím si připravíme studenou omáčku k rybě. V misce mícháme žloutek se lžící olivového oleje tak dlouho, dokud nevznikne hladká emulze.

  4.  Přidáme lžičku hrubozrnné hořčice a zakápneme citronovou šťávou.

  5. Závitky podáváme s vařenými nebo opečenými brambory polité trochou pikantní hořčičné omáčky.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Tisknout