Maso této ryby obsahuje minimální množství tuku.
Olga Mašková, Strakonice
Ingredience
- 4 filety mořská štika
- trocha soli
- koření na ryby podle chuti
- 200 g listový špenát
- 100 g mozzarella
- 1 žloutek
- 1 lžíce olej
- 1 lžička hrubozrnná hořčice
- 1 lžička citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety pečlivě omyjeme, rozložíme na podložku a ubrouskem osušíme. Z obou stran je osolíme a ochutíme směsí koření na ryby. Špenátové listy také omyjeme, pokud použijeme špenát mražený, necháme ho rozmrznout a rozdělíme na listy. Mozzarellu nakrájíme na silnější kolečka.
-
Na každý plátek ryby dáme několik listů špenátu a kolečko sýra a zavineme, konec připevníme párátkem. Závitky pokládáme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 20 minut.
-
Mezitím si připravíme studenou omáčku k rybě. V misce mícháme žloutek se lžící olivového oleje tak dlouho, dokud nevznikne hladká emulze.
-
Přidáme lžičku hrubozrnné hořčice a zakápneme citronovou šťávou.
-
Závitky podáváme s vařenými nebo opečenými brambory polité trochou pikantní hořčičné omáčky.