Celozrnné knedlíky po balkánsku
Fotogalerie:

Celozrnné knedlíky po balkánsku

Jarmila Vaňková

Plzeň

I vegetariáni si mohou pochutnat.

Jarmila Vaňková, Plzeň

Ingredience

  • Těsto:
  • 5 ks brambory vařené ve slupce
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • celozrnná mouka dle potřeby
  • Náplň:
  • 1 červená cibule
  • 2 papriky
  • kousek mladé cukety
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce koření adžika
  • hrst dýňových semínek
  • sůl dle chuti
  • K podávání:
  • 100 g balkánský sýr
  • 1 listový salát
  • olivový olej dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájíme na menší kostičky, česnek na plátky. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme adžiku, semínka a sůl, chvilku opékáme. Přisypeme ostatní zeleninu a pak dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut, můžeme trochu podlít. Směs necháme zchladnout, přebytečnou vodu slijeme.

  2. Uvařené studené brambory nastrouháme, smícháme s vejcem a solí. Přisypáváme mouku dle potřeby a hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit (množství mouky závisí na její savosti a na velikosti brambor). Z těsta krájíme větší kousky, plníme zeleninovou směsí a dáme ihned vařit asi na 5 minut do vroucí vody – dokud knedlíky nevyplavou.

  3. Hotové knedlíky zdobíme strouhaným balkánským sýrem a listovým salátem, dle chuti pokapeme olivovým olejem, případně posypeme zbylou zeleninovou směsí.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)


Zpět na článek: Celozrnné knedlíky po balkánsku
Tisknout