I vegetariáni si mohou pochutnat.
Jarmila Vaňková, Plzeň
Ingredience
- Těsto:
- 5 ks brambory vařené ve slupce
- 1 vejce
- 1 lžička sůl
- celozrnná mouka dle potřeby
- Náplň:
- 1 červená cibule
- 2 papriky
- kousek mladé cukety
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce koření adžika
- hrst dýňových semínek
- sůl dle chuti
- K podávání:
- 100 g balkánský sýr
- 1 listový salát
- olivový olej dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na menší kostičky, česnek na plátky. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme adžiku, semínka a sůl, chvilku opékáme. Přisypeme ostatní zeleninu a pak dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut, můžeme trochu podlít. Směs necháme zchladnout, přebytečnou vodu slijeme.
-
Uvařené studené brambory nastrouháme, smícháme s vejcem a solí. Přisypáváme mouku dle potřeby a hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit (množství mouky závisí na její savosti a na velikosti brambor). Z těsta krájíme větší kousky, plníme zeleninovou směsí a dáme ihned vařit asi na 5 minut do vroucí vody – dokud knedlíky nevyplavou.
-
Hotové knedlíky zdobíme strouhaným balkánským sýrem a listovým salátem, dle chuti pokapeme olivovým olejem, případně posypeme zbylou zeleninovou směsí.