Tyčinky s pohankou
Fotogalerie:

Tyčinky s pohankou

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto

Pohanková mouka má oříškovou chuť.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 70 g hladká mouka
  • 70 g světlá pohanková mouka
  • 120 g hera
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 40 g cukr moučka
  • 1 vejce
  • cukrové perličky na ozdobu
  • 1 čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oba druhy mouky smícháme, přidáme změklý tuk, ořechy, cukr a vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet.

  2. Z těsta tvarujeme malé tyčinky, dlouhé asi 5 cm. Klademe je na plech s pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut.

  3. Konce upečených tyčinek namáčíme do čokolády a zdobíme perličkami.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Tisknout