Pohanková mouka má oříškovou chuť.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 70 g hladká mouka
- 70 g světlá pohanková mouka
- 120 g hera
- 100 g mleté vlašské ořechy
- 40 g cukr moučka
- 1 vejce
- cukrové perličky na ozdobu
- 1 čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
30
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Oba druhy mouky smícháme, přidáme změklý tuk, ořechy, cukr a vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet.
-
Z těsta tvarujeme malé tyčinky, dlouhé asi 5 cm. Klademe je na plech s pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
-
Konce upečených tyčinek namáčíme do čokolády a zdobíme perličkami.