Bezlepkové lasagne
Fotogalerie:

Bezlepkové lasagne

Kateřina Gajová

Brno

Na omáčku můžeš použít i čerstvá rajčata.

  Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • trocha olivového oleje
  • 1 stroužek česnek
  • 1 chilli paprička
  • 1 plechovka sekaná rajčata
  • trocha soli a pepře
  • pár nasekaných lístků čerstvá bazalka
  • 1 malá dýně hokaido
  • špetka muškátového oříšku
  • 150 g mozarella
  • 1 hrst strouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme česnek a papričku, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a vmícháme bazalku.

  2. Dýni pokrájíme na tenké plátky. Do pekáčku skládáme vrstvu dýně, poprášíme muškátovým oříškem, přidáme omáčku, natrhanou mozzarellu a stejně i druhé patro. Zakončíme opět dýní, pokapeme olejem a pečeme 35 minut při 200 °C. Na posledních pět minut posypeme povrch parmazánem.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Tisknout