Cukeťáky se zeleninovým salátem
Fotogalerie:

Cukeťáky se zeleninovým salátem

Helena Erbenová
Helena Erbenová
Vítkov

Zdravé, jemné, nenáročné na přípravu. Oblíbená pochoutka u nás doma.

Helena Erbenová, Vítkov

Ingredience

  • 3 ks cuketa
  • 200 g jemný kuřecí salám
  • 5 lžic polohrubá mouka
  • 1 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • trocha soli
  • pepř, majoránka
  • 1 okruka
  • 2 rajčata
  • 2 ks paprika
  • 2 ks zakysaná smetana
  • špetka soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do větší mísy si nastrouháme oloupanou cuketu a slijeme z ní přebytečnou vodu. Přidáme na kostičky nakrájený kuřecí salám, nastrouhaný eidam, polohrubou mouku, vejce a koření. Promícháme na řidší těsto.

  2. Lžičkou nabíráme těsto a na rozpálené pánvi děláme menší placičky, které smážíme z obou stran dozlatova. Poté osušíme obrouskem, abychom odstranili přebytečný tuk.

  3. Okurku nakrájime na kostičky, rajčata i papriku taktéž. Přidáme jogurt nebo smetanu, zlehka osolíme a opepříme.

  4. Na talířek si dáme pár cukeťáčku se salátem, posypeme trochou petrželky a můžeme podávat.

Tisknout