Chřestový salát s avokádem
Fotogalerie:

Chřestový salát s avokádem

Eva Červenková
Eva Červenková
Praha 3

Lehké jídlo jako stvořené pro letní horké dny.

Eva Červenková, Praha

Ingredience

  • 1 svazek bílý chřest
  • 4 brambory
  • 1/2 ks avokádo
  • 50 g lučina
  • dle chuti pažitka
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 kostka zeleninový vývar (würzl)

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky, hlavičky si prozatím dáme stranou, a dáme vařit spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na menší kostky a zeleninovým vývarem.
  2. Zhruba po 5 minutách přidáme chřestové hlavičky a vaříme doměkka. Slijeme.

  3. Avokádo rozmačkáme spolu se sýrem, dochutíme citronem a přidáme najemno nasekanou pažitku. Smícháme s bramborami a chřestem, můžeme přidat rajče.

    Můžeme podávat teplé i vychlazené.


Zpět na článek: Chřestový salát s avokádem
Tisknout