Červená čočka s grilovaným kuřecím
Fotogalerie:

Červená čočka s grilovaným kuřecím

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Uvařená čočka vypadá sice trochu nevzhledně, ale moc nám jídlo chutnalo.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 hrnek červená čočka
  • 1 cibule
  • 2 ks bílá paprika
  • 1/2 hrnku mražená zeleninová směs
  • 2 velká rajčata
  • 2 lžíce kečup
  • sůl, pepř
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžička sladká paprika
  • 1 lžička proventálské koření
  • 2 stroužky česnek
  • 4 plátky kuřecí maso
  • steakové koření
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji si zpěníme cibuli. Přilijeme trochu vody, přidáme mraženou zeleninovou směs, papriku a necháme dusit do změknutí.
  2. Přidáme uvařenou a osolenou červenou čočku, pořádně promícháme a přidáme rajčata. Povaříme a ochutíme kořením, prolisovaným česnekem a kečupem. Prohřejeme a odstavíme z plotny.

  3. Zvlášť si naklepeme kuřecí plátky, okořeníme steakovým kořením a buď opečeme nebo ugrilujeme na elektrickém grilu. Kdo nemusí ostré, nepřidá chilli koření.

Tisknout