Květákovo-kuskusové karbanátky
Fotogalerie:

Květákovo-kuskusové karbanátky

Leona Vávrová

Třebíč

Směs můžeš upéct stejně jako sekanou.

Leona Vávrová, Třebíč

Ingredience

  • 300 g vařený květák
  • 150 g vařený kuskus
  • 2-3 vejce
  • 150-200 g osmažená anglická slanina
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 svazek pažitka
  • na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, podle potřeby přidáme strouhanku. Směs musí mít tak hustou konzistenci, abychom z ní snadno mohli tvořit karbanátky.

  2. Ty potom obalujeme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka nebo piva a ve strouhance. Osmažíme je z obou stran dozlatova.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Tisknout