Kapr s rýží a paprikovou omáčkou
Fotogalerie:

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • Ryba
  • 8 ks filety z kapra
  • 4 lžíce rostlinný olej
  • provensálské koření
  • 8 stroužků česnek
  • 1 hrnek rýže
  • dle chuti kurkuma, kmín, sůl
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • Papriková omáčka:
  • 2 ks bílá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžíce sekaná petržel
  • dle chuti sůl a mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filety kapra nasolíme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 1/2 hodiny marinovat. Poté dáme na plech na pečící papír, lehce pokapeme olejem, posypeme provensálským kořením. Spolu s rybou dáme péci neoloupané stroužky česneku, pečeme v troubě 15 minut při 180 °C. Upečené stroužky česneku oloupeme, celý pokrm skvěle doplní.
  2. Rýži propláchneme, necháme okapat na cedníku. Orestujeme na trošce rozpáleného oleje, přidáme sůl, kmín a kurkumu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Dáme do trouby na 180 °C, přibližně 20 minut.
  3. Na paprikovou omáčku si orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájené papriky. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Omáčku dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Podáváme s kaprem a rýží, dozdobíme stroužky pečeného česneku.

Zpět na článek: Kapr s rýží a paprikovou omáčkou
Zpět na článek: Kapr s rýží a paprikovou omáčkou
Tisknout