Kuře na polštářku ze zeleniny
Fotogalerie:

Kuře na polštářku ze zeleniny

Ivana Černá

Praha

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 větší kuře
  • sůl a kmín podle chuti
  • 1,5 balíčku kysané zelí
  • 2 ks mrkev
  • 1 červená řepa
  • 1 sušená chilli paprička
  • trocha sladké papriky
  • trocha adžiky
  • 1 jarní cibulka
  • 1 kg brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme a posypeme směsí ze sladké pa-
    priky a adžiky, do které přidáme i nadrcenou chilli papričku.

  2. Zelí smícháme s nastrouhanou mrkví a s nastrouhanou červenou řepou, přidáme pokrájenou jarní cibulku i s natí. Zamícháme a nalijeme na připravený plech předem opláchnutý vodou.

  3. Okořeněné porce kuřete vložíme na takto připravenou zelnou směs. Pokud máme nové brambory, pak je jen dobře omyjeme, necháme ve slupce a pokrájíme na silnější plátky. Okořeníme je stejně jako porce kuřete. Plech přikryjeme buď alobalem, nebo druhým plechem a pečeme v rozpálené troubě při 200 °C přibližně  hodinu a půl.

  4. Potom plech odklopíme a necháme ještě chvíli vše zapéct, aby kuře mělo pěkně zlatou a křupavou kůrčičku.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Tisknout