Candát pod peřinou
Fotogalerie:

Candát pod peřinou

Květa Kroupová

Praha

Podobným způsobem připravíš i jiné ryby.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 6 porcí candát
  • trocha soli, pepře, mletého kmínu a červené papriky
  • 3 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 150 g eidam
  • 2 vejce
  • 100 ml mléko
  • 1 tavený sýr
  • 2 řapíky celeru
  • 1/2 kapie
  • 1/2 cibule
  • 5 cm pórek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Čisté a osušené rybí porce posolíme, okořeníme pepřem, kmínem i paprikou. Osmažíme zprudka z obou stran na másle s olejem a přendáme do pekáčku.

  2. Smícháme nastrouhaný sýr s vejci, mlékem, taveným sýrem a nadrobno nakrájenou zeleninou. Touto hmotou zalijeme porce candáta a dáme zapéct do trouby, dokud se nevytvoří kůrka.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Tisknout