Krůtí placičky s pórkem
Fotogalerie:

Krůtí placičky s pórkem

Zuzana Ševcová

Litoměřice

Je to skvělý lehký oběd v horkém létě.

Zuzana Ševcová, Litoměřice

Ingredience

  • 2-3 lžíce olej
  • 1 střední cibule
  • 1/2 ks pórek
  • 2 stroužky česnek
  • trocha soli a pepře
  • 500 g krůtí mleté maso
  • 1 lžíce nasekané bylinky
  • 2-4 lžíce strouhanka
  • Salát:
  • směs listů salátu
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce balsamikový ocet
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce hnědý cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs smícháme s krůtím masem, přidáme jemně nasekané bylinky  a zahustíme strouhankou. Z hmoty tvoříme v dlaních placičky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Pečeme v předehřáté troubě při 180  °C asi 15 minut.

  3. Zatím si připravíme salát. Listy salátů důkladně opereme a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

  4. Olej smícháme s balsamikovým octem, solí, pepřem a hnědým cukrem. Trochu rozředíme vodou a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Nálev nalijeme na salát a vše promícháme.

Tip redakce

Do míchaného salátu použij více druhů barevných lístků. Bude nejen hezčí, ale i chutnější. I mezi olivovými oleji hledej kvalitu, extra panenské jsou nejlepší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)


Zpět na článek: Krůtí placičky s pórkem
Zpět na článek: Krůtí placičky s pórkem
Tisknout