Kuřecí roláda s jatýrky
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s jatýrky

Zdeňka Polanská

Vsetín

Lépe se krájí, když několik minut zchladne.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl podle potřeby
  • 250 g mleté maso
  • trocha pepře
  • 200 ml mléko
  • 1 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • olej podle potřeby
  • 150 g drůbeží játra
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 vejce
  • trocha hořčice
  • 1 kapie
  • trocha grilovacího koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

115 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře vykostíme a osolíme. Mleté maso osolíme‚ opepříme‚ zalijeme mlékem a necháme chvíli uležet. Cibuli a polovinu anglické slaniny nakrájíme nadrobno‚ orestujeme na oleji‚ přidáme na kousky pokrájená játra a ještě krátce opečeme.

  2. Mleté maso vyšleháme dohladka‚ přidáme strouhanku‚ vejce a nakonec vmícháme i studená játra.

  3. Plát kuřecího masa zbavený kostí položíme kůží dolů. Maso nejprve potřeme plnotučnou hořčicí‚ pak rozložíme zbylé plátky slaniny‚ na slaninu rozetřeme masovou směs a na ni položíme rozkrájenou kapii. Plát opatrně srolujeme do rolády a sešijeme nití. Roládu ještě posypeme grilovacím kořením‚ mírně pokapeme olejem‚ podlijeme vodou a v troubě pečeme asi 1 hodinu. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Tisknout