Bylinkové placičky s rajčatovým salátem
Fotogalerie:

Bylinkové placičky s rajčatovým salátem

Renata Vlasáková

Slavonice

Díky koření jsou báječně voňavé.

Renata Vlasáková, Slavonice

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 lžíce polotučná hořčice
  • 1 lžička mletá paprika
  • 1,5 lžičky provensálské koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na grilování
  • Salát:
  • 6 ks rajčata
  • 1 šalotka
  • 1/2 svazku koriandr
  • 1 nakládaná paprička jalapenos
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, hořčicí, mletou paprikou, provensálským kořením a ochutíme solí a pepřem. Směs promícháme a necháme chvíli v chladu odležet.

  2. Zatím nakrájíme nadrobno rajčata a šalotku. Najemno posekáme lístky koriandru a papričku jalapeños. Vše  promícháme a ochutíme citronovou šťávou a solí.

  3. Ze směsi tvoříme placičky, které grilujeme z obou stran.

Tip redakce

Pokud je směs na placičky příliš řidká, zahusti ji podle potřeby strouhankou. Grilovat se dá také na speciální grilovací pánvi, jen je třeba použít dostatečné množství oleje.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)


Zpět na článek: Bylinkové placičky s rajčatovým salátem
Tisknout