Plněný patizon
Fotogalerie:

Plněný patizon

Zuzana Novotná

Židněves

Loupání je pracnější, ale stojí za výsledek.

Zuzana Novotná, Židněves

Ingredience

  • 1 patizon
  • 1 houska
  • trocha mléka
  • 400 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 50 g slanina
  • 50 g tvrdý sýr
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička vegeta
  • trocha oleje
  • vývar podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Patizon nejprve oloupeme a vydlabeme. Housku namočíme v mléce a promícháme s mletým masem‚ vejcem‚ pokrájenou slaninou a sýrem. Směs osolíme‚ opepříme a přidáme vegetu.

  2. Patizon naplníme připravenou masovou směsí a dáme do pekáče‚ který jsme vymastili olejem. Podlijeme vývarem a pečeme přikrytý v troubě předehřáté asi na 200 °C. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)


Zpět na článek: Plněný patizon
Tisknout