Těstoviny s lilkem a rajčaty
Fotogalerie:

Těstoviny s lilkem a rajčaty

Jindra Ivanovová
Jindra Ivanovová
Jindřichův Hradec

Lehce stravitelný oběd ze Středomoří.

Jindra Ivanovová, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 350 g uvařené těstoviny
  • 1 plechovka sterilovaná nebo čerstvá rajčata
  • 4 stroužky česnek
  • olivový olej
  • 150 g strouhaná niva
  • lilky oregano, sůl
  • 2 středně velké

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilek nakrájíme na 1 cm silné plátky, z jedné strany osolíme a necháme půl hodiny "vyrosit". Setřeme ubrouskem, nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji.
  2. V rendlíku si na horkém oleji lehce prohodíme prolisovaný česnek, přidáme oregano, sterilovaná nebo čerstvá oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, osolíme a krátce podusíme.

  3. Na dno zapékací misky nalijeme třetinu rajčatové směsi, na ní navrstvíme polovinu uvařených těstovin, poklademe polovinou lilku a osolíme. Pokračujeme další třetinou rajčatové směsi a posypeme strouhanou nivou. Následuje vrstva těstovin a znovu osolený lilek, rajčatová směs a Niva. Zapečeme v troubě cca 20-30 minut.


Tisknout