Římský salát s česnekovými krutony a sýrem
Fotogalerie:

Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Nejlepší salát co znám.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 1 římský salát
  • 2 velká rajčata
  • 1 velká cibule
  • hrst vypeckovaných oliv
  • 180 g lučina do saláta
  • olej, salátové koření
  • 4 krajíce chleba
  • 4 stroužky česnek
  • balzamikový ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Menší pekáček si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme pomocí mašlovačky olejem. Chleba nakrájíme na kostičky a ty pak rovnoměrně rozložíme do pekáčku. Krutony pečeme v troubě při 200 °C dozlatova (cca 15-20 minut). Hotové krutony přesypeme do talíře a promícháme je s nastrouhaným česnekem.
  2. Salát omyjeme a odřízneme jeho spodní část. Poté ho nakrájíme na proužky a dáme ho do velké salátové mísy. K salátu přidáme rajčata nakrájená na tenké měsíčky, tenká kolečka cibule, na kolečka nakrájené olivy a kostičky lučiny. Dále přidáme 2 lžíce oleje, trochu balzamikového octa a salátové koření, vše pořádně promícháme a poté dáme salát uležet do lednice alespoň na 1 hodinu.

  3. Salát podáváme v hlubokých talířích společně s připravenými krutony.

Tisknout