Citronové kuře
Fotogalerie:

Citronové kuře

Božena Kolářová

Pouště

Tuhle domácí „čínu“ mohu doporučit.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 citrón
  • 2 lžíce strouhaný zázvor
  • 2 lžíce škrob
  • špetka soli
  • 2 sáčky rýže
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 2 lžíce kešu oříšky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa nakrájená na nudličky opékáme tak dlouho, aby byla téměř hotová. Přendáme je na talíř. Do pánve nalijeme 250 ml vody a šťávu z jednoho citronu. Přidáme nastrouhaný zázvor a škrob rozmíchaný v trošce vody a přivedeme znovu k varu. Vrátíme kuře, osolíme a necháme  povařit, až je omáčka hustá.

  2. Smícháme s uvařenou rýží, posypeme jarní cibulkou a opraženými kešú oříšky.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)


Zpět na článek: Citronové kuře
Tisknout