Dušené kuře s paprikami a rajčaty
Fotogalerie:

Dušené kuře s paprikami a rajčaty

Eliška Kajetánová

Plzeň

Kuře jíme doma často, tato úprava patří k našim nejoblíbenějším.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Ingredience

  • 4 porce kuře
  • podle potřeby sůl
  • na obalení trocha hladké mouky
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • 2 ks zelená paprika
  • olej na smažení
  • 1 snítka rozmarýnu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Porce kuřete očistíme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.

  2. Na oleji osmažíme po obou stranách porce kuřecího masa a vyjmeme je z hrnce. Vložíme cibuli, kterou krátce zpěníme, a přidáme omytou větvičku rozmarýnu. Osmažené porce kuřete vložíme zpět do hrnce, zalijeme několika lžícemi vody a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.

  3. Potom kuře obložíme nakrájenými rajčaty a dusíme dále na mírném ohni. O něco později přidáme ke kuřeti nakrájené nudličky paprik a vše dusíme doměkka. Z hrnce vyjmeme pouze holou větvičku rozmarýnu, lístky by se měly během dušení uvolnit a zůstat v omáčce.

  4. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo jinou přílohou podle chuti.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Tisknout