Bezlepkový bramborový guláš
Fotogalerie:
 

Bezlepkový bramborový guláš

Lenka Plachtová
Lenka Plachtová
Ostrava

Tento recept na skvělý guláš mám od své maminky, jen jsem ho upravila pro bezlepkovou dietu svého syna.

Lenka Plachtová, Ostrava

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 5 ks velké brambory
  • 250 g bezlepkový kabanos
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 2 lžíce sladký kečup
  • 1/2 lžičky mletý kmín
  • 1/2 lžičky majoránka
  • 1 kostka zeleninový bujón
  • 1 lžička vegeta
  • 3 vrchovaté lžíce hladká rýžová mouka
  • sádlo nebo olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do velkého hrnce dáme na sádlo nebo olej nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený kabanos. Chvilku osmažíme, aby byla cibule dozlatova. Poté odstavíme ze sporáku a přidáme sladkou papriku a kečup. Vše pořádně rozmícháme a vlijeme 1 litr studené vody. Do hrnce přidáme 1 kostku bujónu, nakrájené brambory, kmín a majoránku.
  2. krok2 Vaříme tak dlouho, až budou brambory měkké. Ve velké sklenici rozmícháme 3 vrchovaté lžíce rýžové mouky v 1/2 litru studené vody a přilijeme do guláše. Pokud bude guláš málo slaný, přidáme vegetu. Vše vaříme za stálého míchání ještě 10 minut. Podáváme s bezlepkovým pečivem.
Tisknout